Followers

Thursday, January 7, 2010

Misteri Beg Hitam


Hari ni tetiba aje datang mood  nak mengemas kotak-kotak lama kat dlm bilik tidurku itu...Tengok macam dah penuh dengan habuk dah. Mana yang boleh buang kononnya nak buanglah...Ada masa sikit ni bolehlah buat. Nanti dah start training, susah gak nak cari masa...tup-tup masa tengah-tengah angkat kotak, jumpa beg dokumen warna hitam yang penuh dengan debu ni...Beg apa ni?? Kenapa dia berada disebalik kotak-kotak lama macam cuba disorok-sorokkan. Beg ni menimbulkan keraguan....tapi.... macam pernah ku jumpa beg ini...tapi di mana ya!! emmm...aku pun angkat perlahan-lahan dan kukibas serba sedikit aje...Banyak tul abuk di atasnya...tupun da hacumm beberapa kali...lama tul tersimpan tanpa diusik ni...



Akupun bukak dengan penuh berhati-hati...entah apalah barang kat dalam ni...Bila ku amat-amati rasanya...ni fail Ali ni...rasanya masa memula pindah rumah skrg ni ada aku nampak fail ni...tapi tak terbukak lak...kenapa dia sorokkan fail ni? rahsia apa yang disimpan dalam ni lak...(hati aku berbisik..ada bau-bau curiga gak). Bila dibukak..aku tengok ada banyak surat dan kad-kad yang masih baik tersimpan...Surat apa lak ni?? Hati aku dah semakin berdebar-debar ni...Akupun bukak satu persatu...dadaku bagai nak pecah dibuatnya....bila dibelek-belek lagi  ...ya Allah...aku terperanjat...rasa nak mengalir air mataku...Sungguh aku tak sangka!!!

Semua yang ada dalam beg tu mengandungi surat-surat cinta dan kad-kad yang aku bagi
kat Ali 16 tahun dulu...waktu kitaorang sedang asyik bercintan-cintun bagai nak rak tu...Elok aje tersimpan dalam fail hitam tu...Patutlah bila aku tny mana dia letak surat-surat lama yang
aku bagi kat dia, dia cakap dah lupa mana letak....
Tisu tahun 1994 pun masih elok lagi...hehehe! Ni tisu lap mulut masa dinner
ujung tahun 4th College, UM
Zaman dulu manalah ada email, hp, FB,sms so byklah surat,
nota-nota kecil, kad-kad ucapan

Zaman dulu bykkan sampul surat macam ni!
sekrg ada lagi tak?? Baru nak belajar-belajar panggil abang..
kalau tak panggil ali aje..aku bahasakan diri...ila
Ditampal kat belakang surat...hehehe..kelako aje
Ni kalau anak aku tgk mau digelakkan maknya ni...
Betul agaknya orang kata...waktu bercinta, belajar dan waktu takde duit...
menjadikan anda insan yang kreatif...manila kad yang dipotong-potong kecil pun boleh jadi kad ucapan!
Hehehe...sib baik jadi kawen...
Entak apalah suprisenya...lupalah apa insidennya...tapi dua lubang
yang ditebuk kat tepi tu rasanya riben kecil penghias kad...tapi dah hilang!
Deepavali pun sambut...pendek kata masa bercinta semua perayaan nak sambut bersama...
ada dalam kad lain yang tak diupload ada gak aku tulis Happy Wesak Day...
Apala..Wesak Day pun nak wish ke?

Banyak gaklah surat-surat yg aku bagi kat Ali. Ada panjang, ada pendek...surat bergaduh,
surat bagitau yang tgh merajuk...klu tak dia tak tau....kih!kih!kih! Sib baik masa aku jumpa ni ali takde..
kalau tak mau dia bacakan kuat-kuat surat ni kat aku...malunya!!!

Lepas ni...mesti satu masalah lain lak timbul...mesti ali tny mana semua surat yg dia bagi kat aku?
Alamak?? Mana aku simpan ni? Nak kena cari lak ni...abis...bilalah nak mengemas rumah ni... isy, isy,isy...

Korang simpan surat cinta kat mana?


9 comments:

haswida abu bakar said...

Wah..banyaknya surat kau ila? Ni yang semua yang kau kasi Ali? Mana surat yang Ali kasi kat kau? :)

Anonymous said...

mengulangi ayu punya soalan ... mana surat yang i bagi kat u????

amirah said...

wah so sweet =)

MIR GetStylo said...

ayu...nape la kau tny soklan cepumas tuh!! surat ali bg kat aku?? ada! ada!..nanti aku cari!

amirah : thanks!

Anonymous said...

mengulangi soalan anynymous..

mana surat and handmade kad yang i bagi kat u???? Hmm...musykil neh..

MIR GetStylo said...

Anonymous ni sapa ek..tulislah nama sebenar atau nickname...kalau tak sy taknak jawab soklan...hehehe

tini said...

alahai ila...syahdu dan nostalgia gitu.. :))

MIR GetStylo said...

Tini...memang sangat nostalgia. tak sangka jumpa balik...ingat dah hilang entah ke mana...

aqi said...

kak ila romantiknyer....msti tersenyum lebau kak ila ms dapat kad ngan surat2 tu....dh dapat bayangkn muke ka ila...hehehe...tp sy yg jd posmen die?
-nisa-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails