Followers

Friday, February 19, 2010

101 Tips Bagaimana Nak Dera Suami



domestic abuse cartoons, domestic abuse cartoon, domestic abuse picture, domestic abuse pictures, domestic abuse image, domestic abuse images, domestic abuse illustration, domestic abuse illustrations

Siapa nak tau cara nak dera suami? Sila angkat tangan!
Wah! ramai jugak ye nak tahu bagaimana nak dera suami...Isy tak baik tau, dosa dera suami..hehehe, tapi ni dera bukan sebarang dera, ni `taktik nakal' yang boleh digunakan oleh para isteri jika suaminya:

i) bermain game sepanjang hari tanpa memperdulikan anda
ii) asyik lupa hari jadi anda
iii) letakkan stokin berlambak di atas lantai ikut suka hati dia
iv) tak tolong anda melainkan apabila disuruh
v) tak tolong buat kerja rumah walaupun kerja melambak-lambak kat rumah
vi) Pergi melepak dengan kengkawan sampai tak hengat nak balik
vii) semakin hari perut semakin `memboyot' macam perempuan mengandung 9 bulan

antara `deraan' yang dicadangkan ialah :

i) suruh dia melakukan sesuatu kerja, dan anda menjanjikan upah sex padanya. Tapi, anda dengan sengaja memungkirinya
ii) Memakai pakaian dan seluar dalam yang sangat seksi dan menayang-nayang depan matanya dengan signal menggoda, tapi malam itu anda terus tidur sepanjang malam
iii) Sentiasa mengatakan badan anda dah gemuk sambil menayangkan body anda yang masih mengancam dan ramping dan mengatakan perut anda yang leper itu sebagai buncit untuk mengancam egonya yang buat-buat tak tahu sedangkan perut dah semakin memboroi.
iv) Mendaftarkan dia masuk kelas menari tanpa memberitahu
v) Masa dia terkocoh-kocoh nak pergi keje pagi-pagi tu cakap dengan wajah serius ' we need to talk' hanya semata-mata untuk membuatkan dia terfikir-fikir sepanjang hari apa yang anda nak beritahu dia tu.

Deraan ni banyak dan yang bestnya ia dibahagikan mengikut skala 1-5 (deraan ringan hingga ke tahap deraan maksima). Mengikut tahap kebolehan suami anda menanganinya. Di level 5 mungkin anda akan menghadapi masalah jika  tidak berhati-hati.

Ini antaranyalah. Kalau nak tahu banyak lagi, sila dapatkan buku `101 Ways to Torture Your Husband' karya penyampai radio New York, Maria Garsia - Kalb.

Kalau ikut review, buku ini lawak gila dan menghiburkan. Dalam 101 tips tu kita bolehlah pilih mana yang agak-agak sesuai untuk diaplikasikan kepada pasangan kita. Yang tak sesuai tu...jgn lah ikut. Kang tak pasal-pasal jadi lain pulak. Tapi buku ini masih boleh dijadikan satu bacaan yang menghiburkan hari anda.

Kalau nak tahu lebih lanjut, silalah beli buku ini...

101 Ways to Torture Your Husband by Maria Garcia-Kalb: Book Cover

21 comments:

kenwooi said...

that's evil! haha =P

kenwooi.com

Aidi-Safuan said...

wahahahahahah...kejam gler!!!

zack zukhairi said...

"Memakai pakaian dan seluar dalam yang sangat seksi dan menayang-nayang depan matanya dengan signal menggoda, tapi malam itu anda terus tidur sepanjang malam"

ini adalah hukuman paling dashat.
hakhak! dosa weyh. :p

zella said...

hahah kang dera2..suami cr lain plak heheheh

RiNa FaRiD said...

Haha..kejam2..weeee :D

Ariff Shah said...

hahaaha.. kejahatan.
tapi kalau aku ada wife mesti dia tak sanggup dera aku punya..

mesti sayang giler kat aku. haha~

Aus said...

hahahahak..
deraan plg kejam..
hahaha..

akusokong cakap zella..
hahaha..

NuRul said...

err??? dera suami~hehehe..bole simpan wat tmbah ilmu ni

Anonymous said...

macam pernah kena je ... :O)

Akma said...

nk beli tp blm ada suami..hehehe

ila-ali said...

Kenwooi : buy one for yr wife la..

Aidi-Safuan : kejam ka!hehehe

Zack Zukhairi :Sesekali buat `deraan manja' apa salah nyer :)

Zella : Org lelaki ni kena gak dera sekali-sekala...Bukan dera fizikal, dera perasaan aje!!

Rina : Kejam utk kebaikan..apa salahnye. Sekali-sekala

Ariff Shah : Mungkin sebb U terlalu cute utk di dera...:)

Aus : tang cari lain trus setuju ye! bukan main!!

Nurul : Tambah ilmu tu bagus...utk persediaan..ahaks!

Anonymous : Pernah kena? Best tak?

Akma : Takde somi pun boleh beli...sebagai persediaan!

Alimaz-Kembara Terasing said...

waaaa dasat tuuuuu,....dah goda2 tak bagi plak tu...

ila-ali said...

alimaz - tu la pasal...geramkan!

papabearh said...

itu macam ka...hahahah

optionshif3 said...

ala tak susah...naikkan berat badan secukup rasa... kira macam sofa yg single tue takleh duduk..dah cukup utk dera..hehehe

Untuk Slim dan Sihat

cheers

Melz said...

uish tabaik dera2 hehah ~!

jc.alpha said...

Jangan kitra nak dera dia, dia dera kita kao kao dulu dengan orang ketiga!!! Baru tak leh nak tolong..

Lynn Nasir said...

lynn dera straight forward je, takde main perasaan punyer :)

ila-ali said...

papabear : ya...itu macam ler!!baru terasa manisnya rumah tangga...ahaks

optionshif3 : taknak le mcm tu...ni dera secara `smart'

Melz : dera-dera manja aje tu...utk menambah kasih-sayang!!

jc.alpha :hehehe, takkan dera skali trus bagi kita org ketiga...tu alasan aje tu..baik check :)

Lynn Nasir : klu ikut skala 1-5 tu dia ok dan berkesan...gd luck to you..psst (bolehlah kongsi dgn ai)

hana said...

Hehehehe:p nak nak nak satu!
suka nya baca post ni :)

ila-ali said...

hana : gaya ckp tu mcm tak sabar nak dera je...ahaks!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails