Followers

Saturday, December 19, 2009

Bestke Lost World Of Tambun?

Best untuk anak-anak aje rasanya...Mama ngan babah rasa biasa aje....Taman Tema Air...sama lebih kurang macam kat A Famosa Melaka, Bukit Merah Lake Town Resort, Sunway Lagoon.... semua tu dah pegi...tapi bila tanya anak-anak, balik-balik nak pegi water theme park...ikutkan ajela...janji diaorang happy...



Sebenarnya nak pegi Lost World of Tambun (LWOT) ni last minute planning. Khamis malam Jumaat bincang-bincang ngan Ali, Jumaat pagi terus kitaorang gerak. Anak-anak semua tercengang bila suh kemas pakaian masing-masing. Bila cakap nak pegi LWOT...semua menjerit kegembiraan...Kira surprise untuk diaorangla......Terus rajin nak mengemas memasing. Kalau tak cakap banyak kali diaorang buat dek aje.....Sib baik sepanjang perjalanan cuaca sangat elok. Hujan sikit-sikit masa nak sampai Perak.

Disebabkan tak buat planning, main redah aje...hotel yang dekat ngan LWOT dah fully booked bila kitaorang call. Tapi kiraorang pegi jugak hotel tu dan tanya kat reception dia, alhamdulillah ada. Hotel dia style homestay. Hotel Apartment 3 bilik, fully furnished. Sangat selesa. Cuma makan kena pandai-pandai sendirila...tapi tempat dia dekat sangat dengan LWOT, tempat makan dan shopping complex Giant.


So esoknya, memandangkan dia bukak dalam pukul 10 am, kiraorang pergi sarapan kat kedai mamak dulu. Relaks-relaks, baca suratkhabar, then barulah pegi. Adalah lagi 10 minit nak kol 10, tengok-tengok manusia punyalah ramai...nak beli tiket berebut-rebut. Mencabar jugak nak jaga si kecil tu masa babahnya pergi beli tiket. Tak tau dok diam. Yang besar pun sama sibuk. Sekejap-sekejap tengok babah dah sampai mana. Lepas tu jadi reporter tak bertauliah.


"Mama, babah jauh lagi..."

5 minit lepas tu...

"Mama lagi 5 orang"

" Mama, tinggal lagi sorang"

"Mama, jom mama, jom!


Emmm...mama iakan aje. Bagus jugak ada reporter tak bertauliah ni...tak adalah mama tertunggu-tunggu...

Bila masuk tu, kalau sesiapa yang 1st time pegi, MESTI kena amik map LWOT dulu. Kemudian bincang nak pegi mana. Naik main air ke, kat amusement park ke atau ke The Petting Zoo. Kitaorang pegi main air dulu sebab budak-budak dah sangat-sangat teruja..Janji hanya beberapa jam aje kat situ, tapi punyalah liat nak naik, berendam sampai kol 4. Dah penat barulah nak ke Petting Zoo, Tiger Valley, The Rainforest Trail. Si kecik tu dah terlentuk2 kepenatan. Tapi masuk aje kat Petting Zoo terus segar bijik mata tengok binatang kat situ. Tapi..amusement park takdpt nak pegi sebab dah tutup. Dia tutup tepat pukul 6. Hemm...buat rugi aje. Kalau sesiapa yang pegi next time, pegi tempat-tempat kering dulu. Lepas tu baru berendam. Kalau tak, jadi macam kitaorang ni...










Bestnya tempat ni sebab dia sekali dengan panorama kehijauan. Siap dengan bunyi-bunyi unggas. Sangat semulajadi...Bayarannya pun oklah. Taklah mahal macam kat Sunway Lagoon ataupun kat A Famosa. Kalau yang tinggal kat KL, boleh pergi satu hari aje. Jimat belanja, tak payah nak sewa hotel segala. Macam kitaorang, pegi 3 hari 2 malam sebab lebih kepada nak relax-relax dan bersantai. Tak mau rushing-rushing. Bila penat-penat main air tu, masih ada masa nak rehat sebelum balik keesokkan harinya.

Sebenarnya gambar banyak lagi. Tapi tak dan nak upload semua. Nak upload satu gambar pun payah. Kalau nak tengok gambar lain bolehlah klik KAT SINI.

So, Bestke LWOT ni?, konklusinya kalau 5 markah bolehla bagi 3 aje...Tapi kalau semua theme park anda dah pegi, tempat ni aje yang belum, bolehlah try...

6 comments:

Lynn Nasir said...

hehe..lynn pun ada buat entry pasal ni. anak2 kecik cenonet lg, so takde la lynn nk join main air bagai. dok tgk diorg je :)

Anonymous said...

Hi guys,

I know this might be a bit off topic but seeing that a bunch of you own websites, where would the best place be to host. Someone recommended I use [url=http://bit.ly/aTAtZb]Blue Host[//url] for $6.95 a month which seems like a great deal. Anyone here on www.blogger.com using them?

Anonymous said...

Hello,

I am Sabrina Rojas, Affiliate Executive of usainstantpayday.com, world’s largest bad credit loans community. I came across to your site and I must say that you have got an amazing site that has attracted a lot of visitors including me. I would be glad if you join our affiliate program because your site has full potential to send traffic to my website.
The highlights of our program are:
1. Absolutely FREE registration.
2. You put up a banner or text link or lead sign up form on your site/blog/forum and send traffic from your site/blog/forum to our website. You can also promote via means of email marketing, PPC, telemarketing, etc
3. We will pay you $25 for each lead. (Affiliates are earning up to $1500 per week with our program)
Please note that we try to contact the leads 7 times before marking it a dead lead.
So what are you waiting for? Join Bad Credit Loans Program and earn dollars!! http://www.usainstantpayday.com
For more questions please visit [url=http://www.usainstantpayday.com]http://www.usainstantpayday.com[/url]
This Program will definitely help both of us mutually. You send your potential visitors to our site and we pay you for this.
Please note that for doing email marketing you need to approve the email from us as we do not want any kind of spam activities to take place.
Looking forward for a long term business relation
Thanks,

Sabrina Rojas
sabrina@usainstantpayday.com
Affiliate Executive
http://www.usainstantpayday.com

Anonymous said...

hey ..

I am new here and i found this forum really intersting , i have been keepp visiting this forum and reading since ages finally i decided to join .
hope to see some more cool stuff in the future
[url=http://getfreezetaclear.com]zetaclear[/url]

Anonymous said...

hello


just registered and put on my todo list


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonymous said...

Depending on what your destination is and how long you plan on making your trip for, the airfare may be the priciest expense. Because of this, finding a great deal on the airfare becomes extremely important. The more money you are able to save on the plane tickets, the more money you will be able to use toward your actual vacation.

When it comes to purchasing your airline tickets, the sooner the better. This goes for basically anywhere you plan on traveling. When you purchase a ticket sooner, lets say several months before the trip, there will be less of a demand, which will drive the price of the ticket down. However, on the flip side, as the day of the desired flight approaches, the flight's seats will begin to fill up. As fewer and few seats become available, the higher the demand will be, which will drive the price up. Booking the flight in as far advance as you can may save you hundreds of dollars in the long run.

Flying during the middle of the week is generally the cheapest time to fly. Fewer people travel during mid week than on Friday through Sunday. If at all possible, fly out on a Tuesday or Wednesday. You may actually find prices significantly less expensive on the Wednesday than the Sunday of the same week.

Looking for airfare online will probably be your best be at securing the cheapest possible flight price. There are multiple booking agencies which specialize in finding the cheapest airfare. However, to save time, go to Bing.com, which offers a comprehensive flight search option. Bing will search other travel sites (Expedia, Priceline, Hotwire, etc.) and display the cheapest flight form each site. From here you will be able to decide which website offers the best deal.

Students can often find discounted airfare by visiting STA.com. This is the Student Travel Association, and it can sometimes find less expensive airfare for the traveling student. This isn't always the case, but it doesn't hurt to look.

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Guide for cheap air tickets[/url]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails