Followers

Friday, March 12, 2010

Mama, nanti tolong letak dalam blog ye!


Petang semalam sedang aku memikirkan apa nak hapdet blog aku ni, si cantik manis anak dara aku ni tetiba menunjukkan lukisan dia pada aku...
Baby : Mama, cantik tak lukisan ni
Mama : eee...cantiknya, pandainya anak mama lukis
Baby : Mama, boleh tak mama buatkan baby blog. Baby nak masukkan dalam blog la...
Mama : emmm....takpe, nanti mama masukkan dalam blog mama ek. Biar kawan-kawan mama tengok lukisan baby yang cantik ni...
Baby : (tersenyum lebar...memang pantang dipuji anak dara sorang ni)

 

 Kawan-kawan, hari ini kita akan belajar tentang haiwan ye..
ibu haiwan dan anak haiwan..

Anjing
 Itik 
(itik ni tgh berenang kot sebab tak nampak kaki)
ikan
Rama-rama
Nyamuk
Katak
Gajah
credit to : Mir Fasya Aina bte Muhamad Ali (8 tahun)

Sekian sahaja entry sya hari ini.


p/s : Nasib baik ada gambar ni, klu tak tak tau nak citer apa!

14 comments:

TK said...

First of all..comelnya anak dara u!How old is she?? Pandai posing plak tu. Cute je lukisan2 tu..!!

zella y said...

alahai comelnya anak ila....pandai bergaya ye....

pandainya melukis....

Lynn Nasir said...

salam ila,

sangat menawan hati dan sangat bagus sekali pemerhatian mata anak daramu terhadap ciri fizikal haiwan2. mostly are well-described. what is her age? impressive!!

i bet her mommy cannot draw like that, muehehhehe! jgn mare..

enjelinajolipit said...

waaa....ikan dua2 mati ka dik??? tapi gajah tetap hensem!

ila-ali said...

TK : suka lah dia tu u ckp dia comel :)Betul ckp u TK. Bab posing memang no 1..hehehe

zella : Thanks! nanti I ckp kat dia

ila-ali said...

Lynn : Anak i ni memang suka melukis dan mewarna.Umur 8 tahun.

Betul ckp U, i pun tak boleh lukis mcm tu..keras tangan...hahaha

enjie :Ikan tu mati ke? ha`ah lah nampak mcm terbalik kan! Nanti i tanya dia. Gajah tu mmg hensem? ada-ada aje u ni..hehehe

cik EPAL said...

comelnya la haii :)

joegrimjow said...

lawanya lukisan
terselit keikhlasan

Mr Kamikaze said...

Pandai anak ila melukis..
Anak pun comel..

ila-ali said...

cik EPAL : tima kasih...

joegrimjow : mmg budak2 kalau melukis telus aje kan!

Mr Kamikaze : Like mother like daughter!...hehehe

Nadri said...

kdg2 anak2 boleh jadi sumber ilham kita dikala ketandusan idea...

PRINCESS RANIA said...

comeinyer dia.. sgt berbakat. good observation. two thumbs up Fasya!! Pas ni lukis gambar mama & fasya ya..

ila-ali said...

Nadri : tu lah, anak memang sentiasa jd sumber inspirasi...

Princess Rania : Marzelah, dia ni memang suka melukis. Tapi ikut mood jugak..hehehe.

sya said...

comelnya anak dara ila...
pandai melukis pulak tu..
bagus lah.. letak dalam blog selalu.. esok2 dia dah besar, tentu dia suka... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails